Kategorije

Činele OMPMH – ritualne

24,90 z DDV

Ni na zalogi

Okrašene tingshe z mantro Om mani padme hum. To je mantra sočutja in čiščenja ter uravnoteženja moške energije in ženske energije modrosti. Tingshas (ding-shas, ​​činele) se uporabljajo kot glasbena daritev v duhovnih praksah in med meditacijo v rednih presledkih, da se ohrani koncentracija. »Glasbene daritve« so pogoste med pujami (molitvenimi obredi), ko se uporabljajo številni instrumenti: zvonovi, bobni, činele in rogovi. Glasbena daritev je v mnogih tibetanskih budističnih in hindujskih ritualih zares standardna. Danes jih uporabljajo tako slednji, kot laiki. Uporabljajo se s Feng Shui, meditacijo, čiščenjem, zdravljenjem in poravnavo.

Za katere namene lahko uporabljam tingshe?

Udarite činele in iz njih se bo zazvenela lepa, jasna, visoka nota, ki bo očistila zrak in ustvarila izjemno tišino. Iskriv ton tingshe takoj ustvari resonanco v človeškem srcu. Njihov namen je priklicati, poklicati nas k zavedanju, zapomniti si, kdo smo in prepoznati svoje prioritete v tem, pogosto nemirnem in iluzornem svetu. Ko jih vodoravno obesijo in udarijo skupaj, se zdi, da med njimi prehaja čudovit, nihajoč val zvoka, ki odmeva z visoko frekvenco in ustvari impresivno simfonijo vznemirljivih zvokov. Tingshas in Feng Shui tingše uporabljajo tudi v Feng Shuiju, da očistijo energijo, ki je prisotna v sobi, in jo “odprejo” tako, da tinghajo v štirih kotih sobe. Odličen način za čiščenje energije, kadar na primer: dimljenje ni mogoče ali primerno.

Tingše in zdravilni zvok

Z zdravljenjem ali uravnoteženjem avričnih polj se činele uporabljajo tudi za določitev začetka in konca obdobja meditacije. Nekateri pravijo, da je uporaba tingš podobna pozivanju. Prinaša naše zavedanje v tukaj in zdaj.

Kako shraniti tingshe?

Kot pri mnogih oltarnih daritvah tudi mi priporočamo, da jih zavijete v krpo, kadar jih ne uporabljate ali hranite v posebnem držalu za dva predelka iz bronastega tingše.

Dekoracija tingsh

Tingshe so običajno okrašenes podobo zmaja, mantro “Om Mani Pad me Hum” ali budističnimi simboli, kot je tibetanskih osem svetih znakov. Toda številne tingshe so navadne in v celoti zasijejo skozi lepoto njihovega zvoka.

Sestava tingsh:

Vsaka tingsha je posamično ulita v pesek in je običajno v glavnem izdelana iz medenine (kovinske zlitine pretežno bakra in cinka) ali brona (predvsem zlitine bakra in kositra). Čeprav oba zvenita čudovito, bronaste činele ustvarjajo še močnejšo harmonično resonanco, ki še globlje vibrira skozi vsako celico vaše duše.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?