Kategorije

Načrtovanje življenja z ajurvedo

18,51 z DDV

Ni na zalogi

»Najpomembnejše v življenju je življenje samo«

Dr. Vinod Verma na preprost in praktičen način z zgovornimi ilustracijami bralca uvaja v ajurvedski življenjski slog in takšno razmišljanje, da bi se z njegovo pomočjo lahko uprli nezdravemu stresu in napetosti, ki nam ju vsiljuje sodobna družba. Knjiga poudarja pomen satve in ravnovesja doš (vate, pite in kaphe) za dobro zdravje.

Opisuje dnevni načrt (dinčarja), tedenski načrt (saptahčarja), mesečni načrt (mahčarja) in polletne prakse čiščenja (šariršudhi). Te prakse preprečujejo obolenja, a tudi stopnjujejo kakovost življenja, saj omogočajo doseganje najvišje energijske ravni. Praktični vodnik bo koristil vsem, ki želijo usvojiti različne vidike ajurvede za zdravje in harmonijo, ohraniti zdravje in izboljšati kakovost življenja.

Ajurveda je znanost o življenju in obravnava vse vidike našega vsakdana. Ni zgolj medicinski sistem, ampak tudi sistematična razprava o življenjskem slogu, zato se ji je nemogoče približati po delih. Ajurveda prepoznava, da so telesna, umska, družbena, filozofska, duhovna in kozmična razsežnost naše biti medsebojno povezane in sovisne, uči nas kako ohranjati telo, ki je svetišče duše, v odličnem stanju.

Pomembno je razviti umsko moč, da se dostojanstveno in pogumno soočamo z življenjem, skozi satvo – notranjo globoko tišino uma – pa odkriti duhovno moč. Ajurveda je izjemno obsežna in nemogoče je zajeti vse podrobnosti v eni knjigi, zato je tale namenjena uvajanju v to, kako vnesti ajurvedske prakse v vsakodnevno življenje.

Načrtovanje življenja z ajurvedo zajema preproste ajurvedske postopke, ponazorjene z nazornimi slikami, tako da jo lahko uporabljate kot priročnik.

Založba: Primus
Avtor: Vinod Verma
Zbirka: InZdravje
Leto izdaje: 2011
Št. strani: 202
Vezava: Mehka

 

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?