Kategorije

Zapestnica Mala – kristal ametist s simbolom lotusa

6,00 z DDV

Ni na zalogi

Zapestnica mala z 21-imi kroglicami ametista, s simbolom lotusa.

Ametist pomaga, da postanemo uspešni, optimistični in si pridobimo naklonjenost ljudi. Daje nam elan in je učinkovit pri lajšanju glavobolov in nervoz.
Ametist je poldrag kamen, ki ga lahko uporabimo kot pomoč pri posameznikovih višjih nivojih zavesti. Ametist je meditativni in pomirjujoč kristal, ki deluje na čustveni, duhovni in fizični ravni tako, da spodbuja umirjenost, ravnotežje in mir. Uporablja se tudi za odpravljanje nestrpnosti. Lahko služi kot most med fizičnim in eteričnim kraljestvom.

Mala je prvotno hinduistično in budistično orodje za molitev in meditacijo. Uporablja se za štetje manter med meditacijo. Mantra je zbirka besed, pogosto iz sanskrta, ki se ponovi večkrat – tradicionalno 108-krat. Med ponavljanjem se osredotočite na pomen in vibracije besed, po možnosti v kombinaciji s pripadajočo vizualizacijo. S treningom v takšni meditacijski praksi se vaše misli umirijo in telo se sprosti.

 

Lotus

Lotus je zelo pomemben simbol v budizmu in marsikateri drugi religiji. Običajno pomeni razsvetljenost, v budizmu ga povezujejo tudi s čistostjo, v hinduizmu z lepoto in v egiptologiji s soncem. Ta cvet je presenetljiv, ker najpogosteje raste v blatu in se čez noč vrne vanj, a naslednje jutro spet vznikne iz njega čist in lep. Prav zato je tudi zelo primerna metafora za marsikatero stanje duha. Lotus naj bi po nekaterih interpretacijah rasel iz blatnih voda materializma in odprl svoj cvet soncu razsvetljenja. Ta simbol predstavlja potovanje iz teme v preobrazbo in ciklus človeškega življenja – kot seme začnemo v globinah in se potem počasi, vztrajno in kar nekaj časa dvigamo, da dosežemo višje stanje zavesti. Voda se od njegovih listov skorajda odbija, zato je dobra metafora nepristranskosti, odmaknjenosti. Tudi barva cveta spremeni njegov pomen: bela simbolizira bodhi, stanje popolne mentalne čistosti in duhovne popolnosti, rdeča je simbol srca, ljubezni, sočutja in strasti, modra znak znanja, inteligentnosti in modrosti ter zmage duha nad čuti, vijolična je mistična, rožnata pa namenjena le najvišjemu božanstvu.

Lotosov cvet se imenuje tudi položaj v jogi oziroma je položaj sedenja – sedimo na tleh in obe nogi prekrižamo, drugo čez drugo.

Simbolično je povezana z likom Bude in njegovimi nauki in je zato sveto cvetje narodom vzhoda. Legenda pravi, da je Buda, ko je naredil prve korake, povsod stopil, so cveteli lotosovi cvetovi.

V azijskih religijah se večina božanstev običajno zdi, da sedi na lotosovem cvetju med meditacijo.

V klasični literaturi mnogih azijskih kultur lotosov cvet simbolizira eleganco, lepoto, popolnost, čistost in milost, pogosto povezano z idealnimi ženskimi lastnostmi.

Lotosov cvet predstavlja skrivnost znanosti, ki ne more razložiti lastne značilnosti odbijanja mikroorganizmov in prašnih delcev.

To je cvet, ki se zelo uporablja v tetovažah z različnim pomenom, povezanim z vsako barvo rože. Na Japonskem se ta cvet pogosto tetovira skupaj s koi ribami, kar pomeni individualnost in moč.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?