Kategorije

Lesena mandala – roža življena 30cm

11,00 z DDV

Na zalogi

Čudovit naraven dodatek za dvig vibracije prostora.

Simbol svete geometrije, ki bo dvignil vibracije vsakega prostora.

Roža življenja je eden glavnih simbolov svete geometrije, ki ni vezan na nobeno religijo. Najdemo jo v vseh starih kulturah in verstvih; ena starejših najdb rože življenja je v Ozirisovem templju v Egiptu, sicer pa so jo našli po vseh koncih sveta od Turčije, Irske do Kitajske. Preučeval jo je tudi Leonardo DaVinci.

Simbol rože življenja predstavlja popolnost, neskončnost, cikličnost in povezanost. Je eden najstarejših svetih simbolov, ki jih človek pozna. Razumevanje tega simbola, naj bi nam prineslo razumevanje življenja in vesolja. Lahko se uporablja kot podpora pri meditaciji ali v vsakodnevnem življenju. Predstavlja izvor vsega, saj vsebuje vzorce stvarjenja sveta in življenja.

Geometrijska oblika in vzorci rože življenja imajo višji univerzalni pomen, ki odkriva temeljno naravo vesolja in bivanja. Spomni nas, da je vse med seboj povezano. Simbol tako predstavlja življenje samo, skozi katerega sije harmonija in ravnovesje.

Ker simbol rože življenja predstavlja polje neskončnih možnosti in ker je znano dejstvo, da simboli svete geometrije delujejo tako na simbolični kot tudi energijski ravni, na lastni koži preizkusite, kaj v vaše življenje lahko prinese simbolika rože življenja. »Če meditirate na ta simbol, če nosite ta simbol na sebi, spite na njem ali če ga imate obešenega na steni, je znano, da uskladi vašo energijo.

Simbol rože življenja je sestavljen iz krožnic. Krog je simbol stvarstva in simbolizira »enost«. Krožnice pa so povezane v večjo podobo, v kateri se ponavlja osnovna oblika. Roža življenja tako ponazarja povezanost vseh živih bitij oziroma skupno zavest. Ponazarja življenje samo. Če se vrnemo na sam začetek, pa ponazarja tudi stvarjenje.

Osnovna oblika svete geometrije je krog oziroma krogla – oblika sonca, ki nas greje in daje življenje ter je prvi bog. Krog je osnovni simbol božanskega in enosti stvarstva. Če je krog znamenje neba in boga, je kvadrat simbol Zemlje, za katero se je dolgo verjelo, da ima takšno obliko. Roža življenja s cikličnim ponavljanjem ponazarja povezanost vseh živih bitij na Zemlji.

Če ostanemo na ravni simbolnih pomenov, jih lahko uzremo še več, če rožo življenja razbijemo na manjše vzorce, za katere veljajo enaka geometrijska pravila, vendar zajemajo manj krožnic. Če gledamo dve, dobimo vesica piscis ali ribji mehur, tri so simbol, imenovan trinožnik življenja, sedem pa simbolizira seme življenja. Zlasti zadnji je znan in priljubljen. V krščanski tradiciji naj bi simboliziral sedem dni stvarjenja. Ribji mehur z le dvema krožnicama naj bi podobno kot jin in jang ponazarjal združevanje nasprotij v ubrano celoto, trinožnik pa trojnost človeka kot celote duha, telesa in uma.

Okrasite z njo sobo, pisarno ali salon, lahko pa naredite kristalno mrežo.

Podprite se s sveto geometrijo.

Dimenzija: 30 cm.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?