Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta www.ixchel.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP),

Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZ . Spletna trgovina www.ixchel.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov in storitev končnemu uporabniku.

Upravlja jo podjetje Urška Petrena s.p., Ulica Veljka Vlahovića 62, 2000 Maribor, z davčno številko SI29553679 in matično številko 8732302000. Podjetje je zavezanec za DDV.

 

Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 

 1. identiteto podjetja,
 2. kontaktne podatke, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo,
 3. bistvene značilnosti izdelkov in storitev,
 4. dostopnost izdelkov,
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitev storitve,
 6. vse cene so jasno in nedvoumno določene in je razvidno prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; tudi pogoji glede vračila izdelka in
 10. postopek pritožbe ali reklamacije.

 

Načini plačila

 

V spletnem nakupovalnem mestu www.ixchel.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

 1. plačilo na TRR
 2. plačilo po prevzemu
 3. plačilo s kreditno kartico
 4. plačilo preko PayPal-a

 

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika www.ixchel.si.

 

Cene

 

Vse cene so izražene v Eurih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

 

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

 

V spletni trgovini si izberete izdelek in s klikom na gumb “V košarico” dodate izdelek v spletno košarico. Pred oddajo naročila preglejte vsebino košarice in izvedite morebitne korekture (odstranite odvečne artikle, preverite velikost, barvo) in potrdite naročilo s klikom na “Pojdi na blagajno”. Odpre se okno v katerega vpišete osebne podatke, ki so zahtevani za dobavljivost izdelkov. Po potrditvi nakupa (s strinjanjem pogojev poslovanja) uporabnik dobi preko spletne strani sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini www.ixchel.si sprejeto. V sporočilu prejmete na svoj email naslov potrdilo, da je bilo naročilo oddano. Po prejetju naročila ponudnik le-tega potrdi ter v najkrajšem možnem času pošlje pošiljko prejemniku. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Naročen izdelek bo dostavljen na naveden naslov. Cene, ki s so navedene v spletni trgovini ne vključujejo poštnine. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, stroške naknadnega pošiljanja krijemo mi (ponudnik).

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

Kupec lahko v roku 14 dni po prejemu blaga izdelek vrne, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Izdelek mora biti vrnjen v original embalaži in nepoškodovan. Priložena mora biti kopija računa. Kupnino vrnemo oziroma kupljeno blago zamenjamo nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Kupnino vrnemo na račun kupca, ki ga mora kupec navesti ob vračilu.
Stroške dostave vračila blaga poravnate dostavni službi po njihovemu ceniku. V primeru, da izdelka ni možno vrniti po pošti ga lahko brez dodatnih stroškov dostavite na sedež podjetja.

 

Dobava / dobavni rok

 

Naročen izdelek, ki je na zalogi, je razen v primeru višje sile dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni od prejema naročila.

 

Dostava

 

Izdelke naročene v spletnem nakupovalnem mestu dostavljamo s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenija, stroški pošiljanja se zaračunajo po veljavnem ceniku.

 

Cenik dostave

 

Cena dostave znaša: po veljavnem ceniku Pošte Slovenija.

 

Dostavo paketov v Sloveniji opravlja Pošta Slovenije.

 

Cene veljajo za dostavo pošiljk v območju Republike Slovenije.

 

Pravica do zasebnosti

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.ixchel.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Varovanje podatkov: Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@ixchel.si ali po klasični pošti na naslov: Ixchel, Urška Petrena s.p., Ulica Veljka Vlahovića 62, 2000 Maribor.

 

Ponudnik mora v roku pet delovnih dni potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo bo obravnavana, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

 

Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

 

Skladno z zakonskimi normativi Ixchel, Urška Petrena s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES

 

Datum zadnje osvežitve splošnih pogojev: 7. 12. 2020

Varstvo osebnih podatkov

Pravilnik o zasebnosti skupaj z našimi pogoji poslovanja, določata pogoje, pod katerimi Ixchel, Urška Petrena s.p. uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne strani www.ixchel.si. Osebni podatki zbrani za namen izvedbe spletnega nakupa se obdelujejo na pravnem temelju pogodbe, oziroma dogovora (člen 6/I točka b Uredbe EU 2016/679). Faza registracije za spletno nakupovanje lahko sloni tudi na privolitvi (člen 6/I točka a Uredbe EU 2016/679), če posameznik po registraciji ne opravi tudi nakupa.

Osebne podatke bomo obdelovali zgolj za namene, za katere so bili zbrani. Osebni podatki zbrani na podlagi soglasja se bodo obdelovali do preklica tega soglasja. Ostale pridobljene osebne podatke bomo hranili do poteka zastaralnih rokov, v okviru katerih lahko ena ali druga stran uveljavljata zahtevke izvirajoče iz sklenjenega posla.

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja Ixchel, Urška Petrena s.p. in njenih obdelovalcev osebnih podatkov, ki jih bodo obdelovali izključno v imenu in za račun Ixchel, Urška Petrena s.p. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in nacionalno zakonodajo.

Ta izjava o zasebnosti definira kako podjetje Ixchel, Urška Petrena s.p. uporablja in ščiti informacije, ki jih posredujete spletni strani www.ixchel.si ob uporabi te spletne strani. Podjetje Ixchel, Urška Petrena s.p. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. V kolikor vas prosimo za kakršnekoli informacije, na podlagi katerih se vas lahko identificira tekom uporabe te strani, vam zagotavljamo, da bodo le-te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti. Podjetje Ixchel, Urška Petrena s.p. lahko občasno spremeni vsebinsko nadgradnjo te strani. Naprošamo vas, da občasno preverite stran, da se prepričate, da se strinjate z vsemi spremembami.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov

Podjetje Ixchel, Urška Petrena s.p. mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:
• IP naslov
• ime in priimek
• naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
• telefonska številka
• e-mail naslov
• čas in datum registracije
• arhiv komunikacije s spletno trgovino
• piškotki (Seznam piškotkov)

Kot del aktivnosti izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev in prometa naše spletne strani. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Podjetje Ixchel, Urška Petrena s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani www.ixchel.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Ixchel, Urška Petrena s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi Pošta Slovenija bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

O piškotkih in njihovem namenu

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Celostno nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, saj nam sporočajo informacijo o tem, katere spletne strani so vam všeč in katere ne. Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas, razen tistih, ki ste jih delili sami. Lahko se odločite za sprejetje ali zavrnitev piškotkov. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, a vi lahko večinoma spremenite nastavitve brskalnika, da zavrnete piškotke, v kolikor to želite.

Povezave do drugih strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Če katerokoli izmed teh povezav kliknete, da zapustite našo stran, vedite, da nimamo nobene kontrole nad to drugo stranjo in za njih ne veljajo naši pravilniki zasebnosti. Njihovi lastni pravilniki o zasebnosti bodo veljali za vaše osebne podatke, ki se lahko razlikujejo od naših pravilnikov. Zato tudi nismo odgovorni, za kakršnokoli zaščito zasebnosti glede kakršnikoli informacij, ki jih boste delili tekom obiska zunanje strani in zato tudi niso del te izjave o zagotavljanju zasebnosti. Pozivamo vas, da pazljivo preverite in si ogledate njihovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti. Ker se sklicujemo na spletne strani naših zaupanja vrednih poslovnih partnerjev, smo prepričani, da je njihova zaščita osebnih podatkov zadostna. Če imate kakršnakoli vprašanja, morate slediti informacijam na njihovi spletni strani.

Vaš nadzor nad osebnimi podatki

Lahko se odločite za prepoved zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov na naslednji način:
• kadarkoli vas sistem prosi za vnos informacij v formo na spletni strani, poglejte na polje, ki ga lahko izberete, da onemogočite zbiranje informacij s strani kogarkoli za zbiranje kakršnihkoli informacij za marketinške potrebe.
• Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, distribuirali ali posojali tretjim osebam brez vašega privoljenja ali če nam tako nalaga zakon. Vaše osebne podatke lahko uporabimo le za dokončanje nakupa ali pošiljaje sporočil na mail, v kolikor boste to želeli in dovolili.

Spremembe politike zasebnosti

Vse bodoče spremembe naše politike zasebnosti bomo objavili na naših podstraneh. Prosimo, da za kakršnekoli posodobitve ali spremembe redno preverjate našo politiko zasebnosti.

Stran nazadnje posodobljena. 7. 12. 2020