Kategorije

Mistični ritualni boben Damaru

19,90 z DDV

Na zalogi

Fascinanten mistični bobem damaru, lepo okrašen z barvito svileno resicoi, ki je videti izjemno in ustvarja popoln zvok. Preprosto pospravite v svileno brokatno škatlo za. Popoln zvok in ravnotežje, odličen ritualni boben. Natančna višina in zvok bobna se razlikujeta glede na vlago, temperaturo itd.

Obredni boben Damaru se tradicionalno uporablja med hindujskimi in budističnimi pujami ter drugimi molitvenimi obredi. Zvok damara, ki se igra počasi in metodično, spremljajo mistične melodije in napevi rituala Chöd, ki spremlja notranje meditacije in vizualizacije, ki so bistvo te duhovne prakse. Običajno se za to vrsto vadbe uporablja večji boben Chod, lahko pa tudi damaru.

Zvok damara simbolizira praznino ali shunyato. Dva skupaj bobna predstavljata relativno in ultimativno Bodhicitto. Oblika damara sega v starodavno Indijo – kjer ena stran bobna predstavlja moško energijo, druga pa žensko ustvarjalno energijo modrosti. V tantričnih budističnih ritualih nas damaru poučuje in opozarja na nestalnost, ko zvok prikliče ženska božanstva, imenovana Dakinis. Druga interpretacija zvoka damara nakazuje, da boben prikazuje moči ritma srčnega utripa. V hinduizmu, še posebej pri bhaktah Šive, verjamejo, da je Šiva s tolčenjem na damaru boben ustvaril prvi zvok (nada). Ta prvi zvok je nastal v praznini niča. Shiva je začel svoj ples ustvarjanja v ritmu Damara. Iz njegovega plesa je nastal svet.

Material: brokat, les

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?