Kategorije

Nalepka Om – 20cm mavrična

8,90 z DDV

Na zalogi

OM je zvok vesolja. Po pričevanju modrecev je bil prisoten ob samem nastanku vesolja, ob t. i. velikem poku. OM je torej seme vsega stvarstva.

Ta navidezno kratka beseda vsebuje vso moč vesolja. To je začetek, sredina in konec vsega. Preteklost, sedanjost in prihodnost. V trenutku globoke meditacije lahko ta zvok še vedno slišimo. Na nas deluje kot generator energije življenja.

Zvok OM lahko tudi razširimo v njegovo popolnejšo obliko – zvok AUM. Razdelimo ga na tri oziroma štiri dele.

A (aahhh) zvok predstavlja ustvarjalni vidik vesolja in vse predmete v njem. A je začetek vseh zvokov. To je črka, s katero se začne abeceda. Povezuje nas z občutkom samega sebe, z našim egom. S tem zvokom doživljamo obstoj sveta skozi aktivnost čutov. Prvi zvok ustvarja Sat in nas pripelje v enotnost. Vse do resnice svojega obstoja.

U (oooh) zvok pomeni ohranjanje energije vesolja in predstavlja subtilne vtise uma. Povezuje nas z notranjim občutkom za nekaj večjega od tistega, kar lahko vidimo in čutimo s svojimi čuti. Oooh omogoča lahkotnost, jasnost, ravnotežje in dobroto. Zvok predstavlja Chit, ki osvetljuje vedenje in nas pripelje v čisto modrost.

M (mmmm) zvok označuje transformativno energijo vesolja in misli ter prepričanja našega bitja. Ta zvok nas združuje v zavest o enosti vsega. Omogoča nam upočasnitev, da bi občutili povezanost vsega, kar je. Zvok simbolizira Anando in nas povezuje z vseobsegajočo blaženostjo.

Ko zapojemo zvok om, zavibrira s frekvenco 432 Hz, kar je enako frekvenci vibriranja vsemu, kar je v naravi. S samim ustvarjanjem tega zvoka zato v jogi na simbolni ravni priznavamo in vzpostavljamo povezavo z vsemi živimi bitji, naravo in vesoljem.

Poleg tega vibracije in ritmična izgovorjava delujejo tudi na fizični ravni, saj blagodejno delujejo na živčni sistem in pomagajo umiriti telo, podobno kot je to pri meditaciji. Ko je naš um sproščen, se zniža tudi krvni pritisk ter posledično izboljšata splošno zdravje in počutje.

Nenazadnje pa ob mrmranju tega mističnega zvoka odklopimo vsakodnevne skrbi in poskrbimo za dobro počutje, kar je tudi bistvo te priljubljene prakse in telesne aktivnosti nasploh. Zato si vzemite nekaj trenutkov le zase, zapojte auuummmm in se prepustite jogi in vsem prednostim, ki jih ponuja ta čudovita vadba.

Barva: mavrična

Velikost: 20cm

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?