Kategorije

Nočne lučke

20,46 z DDV

Na zalogi

Zgodbe, ki jih prebirate otroku kot spodbudo, da razvije umirjenost, samozavest in ustvarjalnost

Pred vami je knjiga malce drugačnih zgodbic za otroke. To je zbirka dvajsetih interaktivnih meditativnih pravljic, ki so bile napisane z namenom, da umirijo in sprostijo otroke pred spanjem, obenem pa spodbudijo njihovo domišljijo.

Knjiga je primerna za otroke, stare od 4 do 10 let.

Hkrati jim te zgodbe pomagajo osredotočiti se, razvijati sposobnost koncentracije ter vizualizacije, pa tudi spoznavati čustva in občutke. Čeprav ne gre za meditacije v strogem pomenu besede, so dobra priprava na poznejše učenje dejanskega meditiranja. Pomagajo jim tudi pri spoprijemanju s prvimi strahovi in razvijanju njihove edinstvene osebnosti.

Knjiga vsebuje navodila za prebiranje zgodbic in praktične nasvete, kako se pogovoriti z otrokom o prebrani zgodbi. Na koncu vsake zgodbice je seznam afirmacij, ki pomaga tako staršem kot otrokom zapomniti si bistveno sporočilo zgodbe.

Z glasnim prebiranjem teh interaktivnih meditativnih pravljic svojega otroka privabite v čudovite pustolovščine, kjer srečuje najrazličnejše navdihujoče in očarljive like. Če ga spodbujate, naj pojasni, kaj vidi na ilustracijah, ki spremljajo vsako od zgodb, in naj se sproti odziva na dogajanje, ga lahko povedete v čarobne nove svetove. Pomagate mu vzpostaviti stik z njegovo lastno brezmejno ustvarjalnostjo. Ti novi svetovi so lahko zelo vznemirljivi, hkrati pa tudi pomirjajo, saj so to srečni kraji, v katerih se je varno malce pomuditi.

Anne Civardi, urednica zgodb, je kiparka ter avtorica in urednica otroških knjig, ki živi in dela v Londonu.

Kate Petty je ustvarjala inovativne priročnike za otroke. Umrla je leta 2007.

Louisa Somerville je avtorica več izdanih knjig za otroke in najstnike.

Joyce Dunbar je angleška pisateljica, ki v glavnem piše za otroke. Napisala je že več kot 70 del.

Profesor dr. David G. J. Fontana je bil britanski akademik, psiholog in pisatelj. Bil je profesor psihologije na univerzi v Cardiffu. Umrl je leta 2010.

Založba: Primus
Avtor: Joyce Dunbar, Kate Petty in Louisa Somerville
Zbirka: Prima za mlade
Leto izdaje: 2019
Vezava: Trda

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?