Kategorije

Obesek za ključe – Drevo življenja, zelen

7,50 z DDV

Ni na zalogi

Obesek za ključe s simbolom Drevo življenja, s kroglicami zelene barve. Dolžina 13cm.

Drevo življenja je simbol evolucije, skupnega izvora, pa tudi povezanosti med zemeljskim in nebesnim. Simbol drevesa življenja se uporablja od začetka zgodovine in na vseh petih celinah.

Drevo je pomenilo ogromno stvari, za veliko ljudi v zgodovini.  Vendar je energija, ki teče skozi njih, psiho – duhovno potovanje človeka, saj drevesa posredujejo med nebom in zemljo (s koreninami, ki segajo globoko v zemljo in krošnjami, ki segajo do neba ter debla, ki povezuje prostor vmes).  Vse to simbolizira popotovanje duše skozi svetne in posvetne vidike.

Na Zahodu ima drevo življenja povezavo s štirimi elementi. Drevo črpa hrano iz Zemlje, hrani pa se tudi na sončni svetlobi, pije deževnico, ki jo prejme, in raste zaradi vetra. Ogenj (Sonce) mu daje energijo, voda (dež) ji daje obstoj in življenje; Zrak (veter) mu daje rast in gibanje; in Zemlja ji daje osnovo, obliko. Tukaj imamo elemente 4, ki so prisotni v drevesu (ogenj-voda-zrak-zemlja) in njegove strukturne značilnosti 4 (ozadje, življenje, gibanje, oblika). Te 4 kategorije so tudi 4 delitve na ljudeh: glava /ogenj, pljuča/zrak, prebavila/voda, noge/zemlja.

SIMBOL OSEBNE RASTI

Na drevo življenja lahko gledamo tudi kot na simbol osebnostne rasti. Ko so drevesa mlada, so si med seboj vsa zelo podobna. Toda z leti jih zunanji dejavniki, kot so nevihte, vetrovi itd., edinstveno oblikujejo in pustijo na njih marsikatero sled, morda se nekatere veje polomijo, pa potem zrastejo nove, drevo pa se bori, obnavlja, celi. Sčasoma tako vsako drevo postane edinstveno in čudovito z vsemi svojimi posebnostmi in znamenji. Vse to je izjemna metafora za vsakega človeka in njegovo življenjsko pot.

Ta drevesa so točno takšna, kakršni si želimo vsi postati – oblikovani v fascinantne, navdihujoče posameznike, ki so prebrodili marsikatero oviro in jih krasijo bogate življenjske izkušnje.

SIMBOL DRUŽINE IN PREDNIKOV

Drevo simbolizira generacije v naši družini – vzklije iz semena, raste in se razveji, kolikor se more, nato pa ustvari nov plod in da možnost življenja naslednji generaciji, ki prične znova. Družino predstavlja tudi s svojo mrežo vej, kaže njeno kontinuiteto skozi vse generacije. Skozi nenehno rastoče veje smo povezani tako z našimi starši in starimi starši kot tudi z našimi otroki ter otroki naših otrok. Če pomislimo, tudi družinska debla, ki prikazujejo naše prednike so (tako po obliki kot navsezadnje tudi po imenu) podobna drevesom.

SIMBOL PONOVNEGA ROJSTVA

Jeseni drevesa izgubijo liste in prične se nekajmesečna hibernacija. Toda spomladi drevo požene nove poganjke in liste ter je »ponovno rojeno«. Na to lahko simbolno gledamo kot na nove začetke, pozitivno energijo, zdravje in svetlo prihodnost.

SIMBOL NESMRTNOSTI

Ko se drevo stara in slej ko prej približa svojemu koncu, še vedno nosi semena, ki na nek način vsebujejo njegovo bit, njega samega, in na ta način drevo življenja simbolizira nesmrtnost.

SIMBOL DUHOVNE RASTI IN MOČI

Mlado drevo začne svoje življenje s plitvimi koreninami, ki se sčasoma krepijo in segajo vse globlje. Tudi veje so na začetku majhne in se počasi raztezajo proti nebu, segajo proti soncu. Tako kot drevo raste, se tudi človek počasi krepi in sega k novim znanjem in življenjskim izkušnjam.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?