Kategorije

Strgalo za jezik

4,90 z DDV

Na zalogi

Vsakodnevno čiščenje jezika je dobro uveljavljena praksa Vzhoda, vendar se na Zahodu počasneje uveljavlja. Kljub temu je čiščenje jezika bistveni del naše higiene ust. 

Vrh našega jezika neprestano tvori prevleko, ki jo sestavljajo odmrle celice, ostanki hrane in stotine tisočih živih in mrtvih bakterij, skupaj s kemikalijami, kot je žveplo, ki ga proizvajajo te bakterije. Študije so ugotovile, da je povprečna koncentracija 100 bakterij na epitelijsko celico jezika; zelo gosta populacija bakterij. Ko ostane na jeziku, ta prevleka postane gosta in je eden glavnih vzrokov za zadah. Kot sekundarni učinek, ko so brbončice prekrite z ostanki in kemikalijami, vpliva tudi na kous. Nenazadnje mnogi med nami spimo z odprtimi usti, kar ima za posledico neprijeten okus in suha usta.

Ščetkanje jezika z zobno ščetko pomaga nekoliko zmanjšati oblogo, vendar je strgalo za jezik veliko bolj učinkovito. Če ne verjamete, preizkusite: najprej z zobno ščetko očistite površino jezika, nato uporabite strgalo za jezik in preverite, koliko manj oblog je že po eni uporabi.

To čiščenje jezika je zelo hiter in enostaven postopek. Strgalo za jezik položite na zadnji in srednji del jezika, pri tem pazite, da se ne sežete predaleč nazaj, kjer je del s pomembnimi okuševalnimi brbončicami in pomaknite strgalo naprej ter nežno odstranite plast oblog. Obloge s strgala za jezik sperite pod tekočo vodo. Postopek nato ponovite in nežno postrgajte vsako stran jezika. Ni treba drgniti preveč. Postopek ponavljajte, dokler oblog ne čutite več in ko prenehate usta sperite z vodo. Priporočljivo je, da to počnete tako zjutraj kot zvečer. Če čutite nelagodje v ustih, kot sta suhost ali neprijeten okus, vam bo zagotovo pomagalo opoldansko čiščenje jezika. To je zelo dobra praksa, še posebej, če ste doživeli kak večji stres, saj se obloge jezika med stresom poveča.

Strgalo za jezik,  je narejeno v Indiji iz tradicionalnega bakrenega materiala. To strgalo je trpežno in se bo z lahkoto vrtelo po površini jezika; držite ga z obema rokama za lažjo uporabo. To strganje običajno zahteva le tri poteze: sredino in obe strani. Operite ostanke s strgala in spet nežno postrgajte srednji del. Če na strgalu ni ostankov ostankov, ste zaključili s čiščenjem jezika. Postopka ni treba ponavljati neskončno! Dobro sperite usta s čisto vodo ali naravno izdelano ustno vodico.

Zdravje ustne votline je izrednega pomena. Dodajte ta postopek v svoj vsakdan.

Material: baker

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?