Kategorije

Wicca set – 6 kamnov, črni ahat

22,90 z DDV

Na zalogi

Set šestih kamnov v žametni vrečki.

Ročno izdelani izdelki: barve in oblike se lahko nekoliko razlikujejo.
Wiccani, pogani in čarovnice vseh preteklih in sedanjih tradicij uporabljajo simbole za številne stvari, kot so rituali, uroki, obredi in v vsakdanjem življenju. Obstaja veliko različnih simbolov z različnimi pomeni. Vsak simbol ima osnovni pomen, vendar vsi pomenijo različne stvari in različnim ljudem predstavljajo različne občutke in dejanja.

Pomen šestih simbolov:
Peterokraka zvezda v krogu je najpogostejši poganski simbol in se običajno uporablja za prepoznavanje pogana ali wiccan-a. Pet točk predstavlja 4 elemente in duha, krog pa jih vse povezuje. Peterokrako zvezdo brez kroga včasih imenujemo pentagram, ne pa pentakel. Na podlagi numerologije pet točk pomeni, da pentakel simbolizira element Zemlje in ga lahko uporabimo kot simbol Zemlje na oltarju.

Trojna luna je simbol boginje, ki predstavlja deklico, mater in starko kot rastočo, polno in padajočo luno. Povezan je tudi z žensko energijo, skrivnostnostjo in psihičnimi sposobnostmi. Ta simbol pogosto vidite na kronah ali drugih naglavnih delih, ki jih nosijo zlasti visoke svečenice.

Kratek in tradicionalen pomen simbola Ankh je “večno življenje”. Ta simbol je hieroglif, ki ga vidimo na neštetih staroegipčanskih rezbarijah, ki jih v rokah običajno držijo bogovi in faraoni, da bi pokazali, kako predsedujejo življenju (z drugimi besedami, so nesmrtni). Na teh slikah ankh drži zanka in ne osnova. Ankh je priljubljen simbol med pogani, verjetno zaradi podobnosti s krščanskim križem, zaradi česar je ankh veliko manj šokanten v primerjavi s pentakelom.

Obstaja veliko različic osnovnega simbola Triskele (ali trojne spirale). Ilustracija tukaj je zelo preprosta za ponazoritev osnovnega videza simbola. Triskele je keltski simbol in simbolizira moč življenja in ponovnega rojstva. Združuje spiralo (pogosto se uporablja za ponazoritev življenjskega kroga). Število 3 je sveta številka, kot jo vidimo v fazah trojne boginje. Ta simbol se imenuje tudi trikelion.

Simbol rogati bog (sonce in luna) je v wicci pogosto uporabljen za predstavitev moške božanske energije. Je arhetipski simbol, kot ga pogosto vidimo pri Cernussosu Herneju in drugih bogovih vegetacije in plodnosti. V nekaj feminističnih tradicijah wiccanov, na primer vejah Dianic Wicce, je ta simbol dejansko predstavnik julijske “Horn Moon” (znane tudi kot Blessing Moon) in je povezan z luninimi boginjami. Simbol rogati bog je v wicci pogosto spregledan, ker se zdi, da ljudje verjamejo, da je wicca strogo boginja. Čeprav je to v nekaterih primerih res (tradicija Dianic Wicce), je eno glavnih načel wicce ravnovesje med vsemi: svetlobo / temo, ljubezen / sovraštvo, negativno / pozitivno, kelih / meč, boginja / bog.

V smislu duhovnosti lahko simbol Spirala predstavlja pot, ki vodi od zunanje zavesti (materializem, zunanje zavedanje, ego, zaznavanje navzven) do notranje duše (razsvetljenje, nevidno bistvo, nirvana, kozmično zavedanje). Gibanja med notranjim (intuitivnim, neoprijemljivim) svetom in zunanjim (snov, manifestacija) svet zaznamuje spirala arhetipskih obročev; označuje razvoj človeštva na individualnem in kolektivnem nivoju. Še več, v smislu ponovnega rojstva ali rasti lahko spiralni simbol predstavlja zavest narave, ki se začne od jedra ali središča in se tako širi navzven. To je pot vseh stvari, kar priznava večina mistikov. Ko se širše zavedamo pomena spirale, lahko razmišljamo o njenem videzu v naravnem svetu.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?