Kategorije

Zapestnica Mala – kristal kamena strela s simbolom lotusa

6,90 z DDV

Ni na zalogi

Zapestnica mala z 21-imi kroglicami kamene strele, s simbolom lotusa.

Kamena strela ali kremen je močan zdravilni kamen in energizator.

Kamena strela je ”kristal vseh kristalov”. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, krepi avro. Odpira, razkraja in uravnoveša čustvene blokade. V preteklosti so kremenove kristale polagali na rane, opekline in druge manjše poškodbe. S tem so lajšali bolečine in pospešili proces celjenja. Kamena strela je znana po tem, da v nas prebudi skrite talente in nam omogoča, da jih manifestiramo. Še najbolj pa je znana po svoji zdravilni moči, zato je priporočljivo imeti kristal kamene strele vedno pri sebi. Kamena strela povečuje delovanje drugih kristalov. Ker je močan nevtralizator negativne energije, jo uporabljamo tudi za čiščenje ostalih kristalov.

S pomočjo kamene strele lahko pridobimo globlje razumevanje samega sebe. Pomaga pri psihični utrujenosti ter pospeši celjenje bolezni, ki izhajajo iz stresa. Deluje kot čistilec duš, s čiščenjem krepi notranjo stabilnost. Nevtralizira negativnost in spodbuja pozitivne misli in občutke. Povečuje potrpežljivost in vztrajnost, obenem pa omogoča večjo sposobnost veselja in ljubezni ter harmoničnega življenja z vsemi živimi bitji.

Spodbuja imunski sistem, krepi pretok energije in vzpostavlja ravnovesje telesa. Uporablja se tudi za zdravljenje glavobola, migrene in vrtoglavice, kot tudi za izboljšanje splošne energije za ljudi, ki trpijo zaradi izgorelosti (izguba energije, zaspanost). Pomaga pa tudi pri izgubi teže, saj smo pod njenim vplivom bolj dinamični in prekipevamo od energije.

Kamena strela uravnoveša energijo in krepi delovanje čaker. Prav tako pomaga pri umiritvi uma, saj odpravlja kriticizem, pomisleke in anksioznost, ki nas ovira pri doseganju željenih ciljev. Še posebej je uporabna za spodbujanje kronske čakre.

Kameno strelo je potrebno večkrat očistiti, saj posrka vase veliko negativne energije iz okolice. Čisti se pod tekočo vodo, za nekaj minut jo lahko potopite v slano vodo, lahko pa jo tudi dimite (žajbelj, palo santo, kadilne palčke). S svežo energijo jo napolnimo ob ščipu. Surova kamena strela je primerna tudi za pripravo eliksirja.

* Ti podatki niso znanstveno dokazani; temeljijo na izkušnjah uporabnikov in terapevtov. Kakršne koli opisane zdravilne lastnosti nikakor niso namenjene nadomestitvi diagnoze ali zdravljenja s strani usposobljenega terapevta ali zdravnika. Če dvomite o svojem zdravju, se posvetujte z zdravnikom.

Mala je prvotno hinduistično in budistično orodje za molitev in meditacijo. Uporablja se za štetje manter med meditacijo. Mantra je zbirka besed, pogosto iz sanskrta, ki se ponovi večkrat – tradicionalno 108-krat. Med ponavljanjem se osredotočite na pomen in vibracije besed, po možnosti v kombinaciji s pripadajočo vizualizacijo. S treningom v takšni meditacijski praksi se vaše misli umirijo in telo se sprosti.

 

Lotus

Lotus je zelo pomemben simbol v budizmu in marsikateri drugi religiji. Običajno pomeni razsvetljenost, v budizmu ga povezujejo tudi s čistostjo, v hinduizmu z lepoto in v egiptologiji s soncem. Ta cvet je presenetljiv, ker najpogosteje raste v blatu in se čez noč vrne vanj, a naslednje jutro spet vznikne iz njega čist in lep. Prav zato je tudi zelo primerna metafora za marsikatero stanje duha. Lotus naj bi po nekaterih interpretacijah rasel iz blatnih voda materializma in odprl svoj cvet soncu razsvetljenja. Ta simbol predstavlja potovanje iz teme v preobrazbo in ciklus človeškega življenja – kot seme začnemo v globinah in se potem počasi, vztrajno in kar nekaj časa dvigamo, da dosežemo višje stanje zavesti. Voda se od njegovih listov skorajda odbija, zato je dobra metafora nepristranskosti, odmaknjenosti. Tudi barva cveta spremeni njegov pomen: bela simbolizira bodhi, stanje popolne mentalne čistosti in duhovne popolnosti, rdeča je simbol srca, ljubezni, sočutja in strasti, modra znak znanja, inteligentnosti in modrosti ter zmage duha nad čuti, vijolična je mistična, rožnata pa namenjena le najvišjemu božanstvu.

Lotosov cvet se imenuje tudi položaj v jogi oziroma je položaj sedenja – sedimo na tleh in obe nogi prekrižamo, drugo čez drugo.

Simbolično je povezana z likom Bude in njegovimi nauki in je zato sveto cvetje narodom vzhoda. Legenda pravi, da je Buda, ko je naredil prve korake, povsod stopil, so cveteli lotosovi cvetovi.

V azijskih religijah se večina božanstev običajno zdi, da sedi na lotosovem cvetju med meditacijo.

V klasični literaturi mnogih azijskih kultur lotosov cvet simbolizira eleganco, lepoto, popolnost, čistost in milost, pogosto povezano z idealnimi ženskimi lastnostmi.

Lotosov cvet predstavlja skrivnost znanosti, ki ne more razložiti lastne značilnosti odbijanja mikroorganizmov in prašnih delcev.

To je cvet, ki se zelo uporablja v tetovažah z različnim pomenom, povezanim z vsako barvo rože. Na Japonskem se ta cvet pogosto tetovira skupaj s koi ribami, kar pomeni individualnost in moč.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?