Kategorije

Zapestnica Roža življenja črna

3,90 z DDV

Na zalogi

Zapestnica iz bombaža s simbolom Rože življenja.

Zapestnica je prilagodljiva na vsa zapestja.

Roža življenja

Je eden najstarejših svetih simbolov, ki jih človek pozna. Razumevanje tega simbola, naj bi nam prineslo razumevanje življenja in vesolja. Lahko se uporablja kot pomoč pri meditaciji ali pomoč v vsakodnevnem življenju. Nekateri pravijo, da naj bi simbol pomagal omiliti sevanja elektronskih naprav.

Geometrijska oblika in vzorci rože življenja imajo višji univerzalni pomen, ki odkriva temeljno naravo vesolja ter bivanja. Opominja nas, da je vse med seboj povezano. Simbol tako predstavlja življenje samo, skozi katerega sije harmonija in ravnovesje. Naj zasije ta harmonija tudi v nas.

 

Ker simbol rože življenja predstavlja polje neskončnih možnosti in ker je znano dejstvo, da simboli svete geometrije delujejo tako na simbolični kot tudi energijski ravni, na lastni koži preizkusite, kaj v vaše življenje lahko prinese simbolika rože življenja. »Če meditirate na ta simbol, če nosite ta simbol na sebi, spite na njem ali če ga imate obešenega na steni, je znano, da uskladi vašo energijo.

Simbol rože življenja je sestavljen iz krožnic. Krog je simbol stvarstva in simbolizira »enost«. Krožnice pa so povezane v večjo podobo, v kateri se ponavlja osnovna oblika. Roža življenja tako ponazarja povezanost vseh živih bitij oziroma skupno zavest. Ponazarja življenje samo. Če se vrnemo na sam začetek, pa ponazarja tudi stvarjenje.

Osnovna oblika svete geometrije je krog oziroma krogla – oblika sonca, ki nas greje in daje življenje ter je prvi bog. Krog je osnovni simbol božanskega in enosti stvarstva. Če je krog znamenje neba in boga, je kvadrat simbol Zemlje, za katero se je dolgo verjelo, da ima takšno obliko. Roža življenja s cikličnim ponavljanjem ponazarja povezanost vseh živih bitij na Zemlji.

 

Če ostanemo na ravni simbolnih pomenov, jih lahko uzremo še več, če rožo življenja razbijemo na manjše vzorce, za katere veljajo enaka geometrijska pravila, vendar zajemajo manj krožnic. Če gledamo dve, dobimo vesica piscis ali ribji mehur, tri so simbol, imenovan trinožnik življenja, sedem pa simbolizira seme življenja. Zlasti zadnji je znan in priljubljen. V krščanski tradiciji naj bi simboliziral sedem dni stvarjenja. Ribji mehur z le dvema krožnicama naj bi podobno kot jin in jang ponazarjal združevanje nasprotij v ubrano celoto, trinožnik pa trojnost človeka kot celote duha, telesa in uma.

 

 

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?