Kategorije

Dihaj kot medved

21,00 z DDV

Na zalogi

Dihaj kot medved je čudovito ilustrirana zbirka vaj za čuječnost, s pomočjo katere se otroci naučijo, kako obvladovati svoje telo in dih ter uravnavati čustva.

Dihaj kot medved je čudovito ilustrirana zbirka vaj za čuječnost, s pomočjo katere se otroci naučijo, kako obvladovati svoje telo in dih ter uravnavati čustva.

Najboljše od vsega pa je, da je mogoče teh trideset preprostih, kratkih dihalnih vaj in gibov izvajati kadarkoli in kjerkoli: v avtu ali trgovini, med težko domačo nalogo ali celo v šolski klopi.

Naj bo situacija kakršnakoli – kadar se ustavimo in nekajkrat globoko zadihamo, preden se odzovemo, se zadeve po navadi izboljšajo, kajne?

Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi otroke že v najnežnejši starosti naučili te ključne veščine uravnavanja svojih čustev in občutkov. Ali bi jim sploh lahko predali dragocenejše znanje?

Lahke in simpatične vaje čuječnosti, nanizane v knjigi, pomagajo majhnim otrokom razvijati samozavedanje, izboljšati zbranost, sprostiti tesnobo in spodbujati domišljijo.

Knjiga vsebuje vaje, kot so:

En, dva, tri – plosk!, s katero se otrok vsako jutro napolni z energijo,
Danes bom …, s katero damo pozitiven ton celemu dnevu, ki je pred njim,
Dihanje v plamen, s katero umirjeno sklenemo dan,
Pošlji dobre misli, s katero otroka učimo sočutja.
Preprosta vprašanja, kot je »Kakšen oblak si danes?«, pa mu pomagajo, da pride v stik s svojimi čustvi na zabaven in njegovi starosti primeren način.

Knjiga je razdeljena na pet delov (Bodi umirjen, Osredotoči se, Predstavljaj si, Naj energija steče in Sprosti se), ki vsebujejo različne preproste vaje in očarljive ilustracije lisic, slonov, čudovitih oblakov in seveda medvedov.

Besedilo z navodili je dovolj preprosto, da lahko otroci, ki znajo brati, vaje delajo samostojno, čeprav so verjetno najučinkovitejše, kadar jih nekdo bere naglas.

Ta prijazna knjiga bo zagotovo všeč vsem staršem in vzgojiteljem, ki iščejo dostopen in otrokom prijazen uvod v čuječnost.

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?