Kategorije

Neti keramična posodica za izpiranje nosu in 25 gr himalajske soli

14,90 z DDV

Ni na zalogi

Uporaba Neti posodice je preprost in učinkovit način za čiščenje nosu in votlin. V ajurvedskih tradicijah se čiščenje nosu imenuje Jala neti in je del njihove vsakodnevne rutine nege telesa.

Čiščenje sinusov na ta način lahko pomaga pri lajšanju simptomov prehlada, gripe, okužbe sinusov, suhosti nosu, alergij in drugih sinusnih draženj. Je enostaven za uporabo in zahteva le 3 do 5 minut vašega časa.

Uporaba:
Posodico napolnimo s toplo vodo, ki naj ima temperaturo okrog 37°C. Dodamo ji pol čajne žličke soli in dobro premešamo, da se sol poponoma raztopi. Če pretiravamo pri količini, nas lahko sluznica peče. Postavimo se pred umivalnik, nagnemo glavo nad umivalnik in rahlo v levo. V desno nosnico naslonimo Neti posodico in glavo še malo nagnemo na desno in naprej ter dihamo skozi usta. Pustimo, da tekočina teče skozi drugo, se pravi levo nosnico. Voda vedno teče skozi nasprotno nosnico od tiste, v kateri imamo tulec Neti posodice. Glava ne sme biti nagnjena preveč nazaj, da nam voda ne teče po grlu. Če je potrebno, popravimo položaj glave. Pustimo, da odteče polovica ali vsa voda iz posodice. Počakamo, da voda odteče iz nosnice in rahlo pihnemo, da izpraznimo nos, nato pa postopek ponovimo še na drugi strani.

 

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?