Novolunske namere ali želje

Najstarejši tempelj se nahaja na nebu, pravi Dana Gerhardt, znana astrologinja.

In ni vam treba biti astrolog, astronom, matematik ali super poznavalec, da se lahko z luno uglasite in manifestirate. Ni nujno, da verjamete v astrologijo in sledite zodiakalnim znamenjem ali se posebej ukvarjate z duhovnim, mističnim svetom. Lahko si za potrditev vzamete nekatera čisto enostavna, pa vendar neverjetna dejstva povezana z luno, kot na primer plimovanje. In začutili boste njeno moč.

Luna je že od začetka časa kot nekakšno sidro, ki je vedno tam, četudi ga ne vidimo. Mornarjem že od nekdaj na jasnem nebu kaže pot, kmetje in vrtnarji se nanjo obračajo po vodstvo, ko sadijo in žanjejo svoje pridelke, babice so od nekdaj vedele, da se ob polni luni rodi največ otrok, naše telo je že usklajeno z luno, zato boste ali ste že zagotovo ujeli naslov »Vitkanje z luno« ali »Zdrava hrana in luna«, pa striženje las z luno in še mnogo več.

Vedno glasneje pa se sliši skupni imenovalec vsega tega, in sicer manifestiranje z luno. In ne katero koli luno, ampak novo luno ali mlado luno.

Nova luna je čas, ki se zgodi enkrat na mesec in je čas, ki nas spomni, da ponovno naravnamo svoje želje in namere. To je zagotovo čas, ko se osredotočamo na to kaj si želimo in ne na to česar si ne želimo. Izjemno pomembno dejstvo, ki ga nikar ne spreglejte ali preslišite. KAJ SI ŽELIM?

Je tudi odličen čas, da določimo svoje želje. Ja, določimo. Se sploh zavedate, koliko od nas dejansko ne ve, česa si resnično želi? In če sploh ne veste, česa si želite, kako lahko potem dobite kar si želite? Vzemite si čas za meditacijo, povežite se s samim seboj in tako boste lažje dostopali do svojih resničnih želja. Kmalu boste tudi ugotovili, da niso stvari ali osebe tiste, ki si jih iz srca želimo, ampak občutki, ki nam jih te stvari oz. osebe prinašajo.

V času nove lune so zelo priporočljive masaže, zvočne kopeli, aromaterapevtske kopeli, aktivnostI med rjuhami, skratka kar koli, da se boste počutili žive.

NOVOLUNSKE NAMERE v PRAKSI

Sprva poglejte vase. Kaj je tisto, kar si resnično želite, kar resnično vibrira z vami in kar lahko že občutite, kot da se je uresničilo. Lahko si zaželite kar koli, če le verjamete, da to lahko imate. Če si na primer želimo novih čevljev vrhunske znamke, jih občutimo na nogi, se vidimo, kako jih imamo obute in jih občudujemo ter se z njimi sprehajamo po mestnih ulicah, kjer odzvanja zvok naših korakov.

Vse v kar verjamete, lahko dosežete. Ampak pojdite lepo po vrsti. Če si izredno želite čisto novega avtomobila, direktno iz tovarne, pa ta trenutek nimate denarja zanj, ker nimate službe, pojdite po vrsti: zaželite si novo službo – zaželite si službo, ki vam bo prinesla dovolj denarja – zaželite si rabljen avto – zaželite si nov avto. Najbrž bo treba kar nekaj novih lun, da boste prišli do te srčne želje, ampak ne gre kar preskočiti vrste. Se pravi, ko ustvarjamo želje, manifestiramo in to je magija, ampak ne moremo kar preskočiti zakonov fizike. Prav tako nas omejujejo naša prepričanja, zato je pomembno, da gremo po vrsti. Ne spreglejte pa znakov, ki vas vodijo do cilja, na primer lahko se v vašem poštnem nabiralniku znajde brošura tega avtomobila ali vam ravno ta avtomobil posodi prijatelj. To so znaki, da se približujete cilju. Potrpežljivost in vera sta na tej poti nujna.

Ljudje smo izredno močna in sposobna bitja, česar se premalo zavedamo. In če se začnemo povezovati še z luno in njenimi cikli, bo naša moč postala brezmejna.

Še nekaj pa je tu bistvenega pomena. Želje iz srca so le tiste, ki so dobre za vas in za druge.

Nekaj mini nasvetov; ne želite si določene osebe, saj obstaja svobodna volja, ki jo ima druga oseba in nanjo ne gre vplivati. Ne želite si, da se nekdo spremeni, novolunske želje ne upravljajo svobodne volje posameznikov in vi ne boste spremenili nikogar, sami si bodo zaželeli spremembo, če bodo tako hoteli.

Verjemite pa v nekaj…vredni ste, česar koli si boste zaželeli.

Še nečesa se je treba zavedati, preden začnete ustvarjati novolunske namere. Bodite jasni v svojih željah in hkrati se ne navezujte na želje. Sicer je slišati kot popolno nasprotje, ampak je razlog drugje. Univerzum načrtuje za vas nekaj boljšega kot tisto, kar ste si vi zaželeli. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si želeli stvar A, pa ste dobili stvar B in na koncu se je le-ta izkazala za 10-krat boljšo kot A. No, to je to.

Mantri, ki ju veliko vodnikov, terapevtov in jogijev uporablja za spuščanje in predajanje univerzumu ali božanskemu sta Ishvara Pranidhana in Om namo narayana. Ishvara Pranidhana pomeni popolna predaja in zaupanje v višje dobro, v božansko. Pomeni, da smo v tem trenutku točno tam, kjer bi naj bili, pomeni ljubezen in sprejemanje ter vero vase. Om namo narayani pomeni prepuščam se božanskemu, natančneje prepuščam se božanski materi. Za največji učinek je treba to mantro ponavljati večkrat naglas, da se povežete z njenimi svetimi vibracijami. Ko ji sledi tiha meditacija, je om namo narayanaya lahko močno orodje za združitev posameznikove zavesti z božanskim.

Čas za novolunske namere je 3 dni od trenutka ko nastopi nova luna, najmočnejša energijska podpora pa je prvih osem ur po nastopu nove lune.

NOVOLUNSKE NAMERE – PROCES

Potrebujete: list papirja, pisalo in sebe.

1. PRIPRAVITE ali NAJDITE SI PROSTOR

Lahko greste v naravo ali si pripravite prijazen kotiček doma. Prižgite svečo ali kadilo, nastavite si meditacijsko glasbo. Nekajkrat globoko vdihnite in čisto počasi izdihnite, da se umirite. Vzemite si toliko časa, kot čutite, da potrebujete.

2. IZKAŽITE HVALEŽNOST

Zahvalite se za ljudi in stvari, ki jih že imate v življenju. Bodite konkretni. Pomislite na 5 ljudi, za katera ste resnično hvaležni, da so v vašem življenju in zakaj ter 5 stvari, za katere ste hvaležni, da jih lahko imate in zakaj. Lahko jih zapišete.

3. RAZMISLITE O VAŠIH SRČNIH ŽELJAH

Pomislite, kaj je tisto, kar si zares želite. Srčna želja ni neka izzvenela floskula, ampak je tista želja, ki jo lahko dejansko občutite. Ki si jo tako močno želite, da jo vidite, občutite, okusite.

4. ZAPIŠITE, NARIŠITE ALI SKICIRAJE 5 ŽELJA

Več časa, ko boste namenili temu procesu, boljši bo rezultat. Napišite jasne želje, na primer: želim si novega partnerja ali želim si novo službo ali želim si nov kristal.

5. PREBERITE ŽELJE NA GLAS

Ko izgovorite želje na glas, jih »daste v eter«.  Vizualizirajte, da so se že uresničile in kako se ob tem počutite. Za vsako posebej. Bodite natančni, vizualizirajte detajle, predstavljajte si novega partnerja, kako izgleda, kakšen je občutek, ko vas drži za roko in vas pelje po parku do vaše najljubše restavracije, kako vam pridrži stol, ko sedeta, kako vas predano gleda v oči, ko čakata na večerjo… Uporabite domišljijo in si ustvarite v mislih zgodbo ter jo doživljajte, občutite, kot da se že dogaja.

6. AFIRMACIJE

So zelo močno pomagalo pri manifestaciji. Za vsako željo si napišite afirmacijo, ki bo podprla vašo željo in jo nato prepišite 9-krat. Pišite na roko. To vam bo dalo fokus.

Na primer: Če si želite nove čevlje:

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

Imam nove čevlje.

7. VERJETNOST IZPOLNITVE

Pri vsaki želji napišite v % (od 1 do 100), koliko možnosti je, da se vam ta želja uresniči. Bodite iskreni do sebe. Če ste katero označili z manj kot 50%, ponovno preučite to željo. Najbrž bo potrebno še spremeniti kakšno vaše prepričanje, da jo boste lahko samozavestno napisali na list, jo izgovorili in občutili. Dajte si čas.

8. MEDITIRAJTE

Meditativno stanje vas bo pripeljalo da vašega globljega bitja ali drugače rečeno, prinaša mir in globoko sprostitev, odnaša tesnobo in težino vašega uma. Pomaga se vam sprostiti fizično in psihično. Pomaga najti prave srčne želje in hkrati SPUSTITI NAVEZANOST NA ŽELJE.

Om Namo Narayani (Prepuščam se božanskemu ali prepuščam se božanski materi) in Ishvara Pranidhana (Popolnoma predajam svoje zaupanje božanskemu) sta mantri, ki podpirata vaše novolunske želje.  Lahko ju zapisujete, da ju uzavestite. Ko ju ponavljate, aktivirate spuščanje navezanosti in dajete prostor tistemu, ki vam je namenjeno.

9. DOBRO ZA VAS IN DRUGE

Vse želje, ki si jih zaželite naj bodo v dobro vas in vseh drugih.

10. NAREDILI STE VSE, ČAS ZA ZAKLJUČEK

Sedaj lahko ta list papirja ali v ognjevarni posodi zažgete ali pa shranite, da boste naredili analizo po končanem novolunskem ciklu. Kakor čutite. Nekatere šole učijo, da s tem, ko listo želja zažgemo, spustimo njihovo energijo v eter, kjer se potem transformira v realnost. Nekatere pa raje analizirajo, se pravi, list želja shranijo ali na sveto mesto (pod kristalno mrežo, v sveto knjigo, dnevnik, pod oltarček…) ali pa želje beležijo kar v beležko in po koncu novolunskega cikla naredijo analizo. Osebno raje analiziram in se soočim s stvarmi v pisni obliki.

V prihodnje vas bomo podprli še s kristalnimi mrežami, meditacijami in še s čim.

Ta novolunska faza je najbolj zabavna in hkrati zahtevna, saj se soočimo s seboj in imamo 3 dni časa, da si ustvarimo cilje za ta cikel.

Po treh dneh, ko se prične faza Rastoči srp, bomo začeli oblikovati veliki načrt, kako bomo te želje uresničili.

Želim vam, da vam, da postane NOVA LUNA vaša najboljša prijateljica pri iskanju vaših skritih ali manj skritih srčnih želja. Klepetajte z njo.

Novolunska meditacija v slovenščini zate!

Om shanti (Ljubezen in popoln mir za vse.)

Vir:
Yasmin Boland (2016), Moonology, London, Hay house UK.
https://www.soulshineastrology.com/
Sylvia Winniewisser (2017), Lunine mene, Tržič, Učila.

Slike:
https://www.freepik.com/

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?