Polnolunske izpolnitve

Srečno polno luno!

Ko je luna v svoji polni moči, je vse osvetljeno. Na površje začnejo prihajati globlja čustva, ko vidimo, da je naš trud dosegel polni krog. Ste uspeli doseči, kaj ste si zadali? Ja! Torej je čas, da praznujemo. Če ne, ste se, če ne drugega, naučili nekaj dragocenega, kar vam bo pomagalo v prihodnjem načrtovanju namer, saj sedaj veste, kaj je treba preseči ali spustiti oz. kaj vam je stalo na poti.

Ob polni luni je Luna natančno nasproti Sonca. Njen lastni sij je zelo šibak in je zato podnevi ne vidimo, ob jasnih nočeh pa razsvetli nočno nebo z romantično svetlobo.

Čas polne lune se velikokrat povezuje z negativnimi dogodki, lastnim in splošnim nerazpoloženjem, pretirano neznačilnim obnašanjem in drugimi ekscesi, tako na osebni kot na kolektivni ravni. Pa je temu res tako? Na nek način ja. Sila, ki jo s seboj prinaša polna luna je na Zemlji zaznavna že nekaj dni prej in posebej močno jo občutijo občutljivi ljudje, ki postanejo nervozni, razburjeni. Izraz “lunatic”, ki pomeni norec, tako ni naključen. Polna luna zaznamuje vrhunec ali klimaks luninega cikla.

Energije imajo v tem času izjemno moč in na nas je, kako se odločimo, da jih bomo doživeli. Polna luna na Zemlji ustvari močan gravitacijski učinek, ki vzpodbudi tako ustvarjalne kot intuitivne energije. V starih časih je bila polna luna vzrok za nadnaravne preobrazbe.

Prav tako, ko sonce posije svoje žarke na luno, polna luna osvetli in poudari stvari, s katerimi ste delali od začetka nove lune. To je pravi čas za samorazmislek, prepoznavanje stvari, ki so vam koristne in čiščenje tistih, ki niso.

Hvaležnost in oproščanje ter opustitev so ključnega pomena v tej fazi. Polna luna je namenjena spuščanju in opuščanju starih vzorcev, navad, negativnih vzorcev, v katere ste mogoče zapadli in spuščanju toksičnih misli, navad in ljudi. Je čas, da stvari, navade in ljudi spustite iz svojega življenja.

Ključnega pomena je spuščanje in opuščanje krivde, strahu, razočaranj in ljubosumja. Čas polne lune je izredno močan čas za notranjo inventuro! Je čas, ko luna sije najsvetleje in tako osvetli tudi najtemnejše kote našega bitja. Je tudi čas, ki lahko povzroči notranjo vojno, ki pa jo lahko z nekaj enostavnimi nasveti uvidimo in končamo (poznavanje zodiakalnih znamenj in astroloških hiš).

Bistvenega pomena pri manifestiranju je H V A L E Ž N O S T.

Pomembno je, da se zavedamo, da je pri uresničevanju naših sanj skozi novolunske namere bistveno odpuščanje kakršnih koli zamer proti komer ali čemur koli. In to je ključ. Polno luno tako lahko idealno uporabimo za: procesiranje negativnih čustev, strahov, razprtij, razočaranj, dram in nepravičnih odzivov nas samih.

In da lahko spustimo karmo tega, kar koli se je že dogodilo, je treba odpustiti. To lahko pomeni odpustiti sebi ali drugim. Sliši se izredno težavno, pa niti ni, če poznamo ozadje.

Predstavljajte si, da ste, preden ste prišli na ta svet, sklenili kar nekaj dušnih pogodb. Vedeli ste, da želite, da vaša duša izkuša in se razvija v tem vašem življenju na Zemlji in tako ste sklenili dušne pogodbe z drugimi dušami, da bodo naredile stvari, ki vas bodo spravile iz tira, ampak vse z razlogom, da vas naučijo lekcije.

Zato, če vas je nekdo prizadel in vas potisnil čez rob, si enostavno predstavljajte, da je to zaradi pogodbe, ki ste jo z njim sklenili. Poglejte, kaj je lekcija, ki stoji za to izkušnjo. To je v bistvu v naprej zrežiran scenarij, ki vas uči rasti, ne pa vas vreči iz tira. In tako se lekcije naučite in greste dalje.

Tako imamo enkrat na mesec, se pravi ob poln luni priložnost, da poravnamo račune z našimi »učitelji«. Jim oprostimo za vse, kar so naredili, saj imamo z njimi pogodbo, katere se večina najbrž niti ne zaveda in večina teh se dejansko izredno trudi, narediti stvari pravilno, zato jih nikar ne obsojajmo. Zamere namreč vodijo k zagrenjenosti, ki pa je toksična. In kot je Buda rekel: »Če ostajate jezni, je isto, kot če pijete strup in pričakujete, da bo druga oseba podlegla.«

»Osebno rada sledim naravnim ritmom vesolja – in raziskujem svojo psiho in podzavest z razumevanjem, kako se lahko planetarni tok sinhronizira z mojim osebnim bitjem. To je en način, kako razumem ta veliki širni svet«, je rekla priznana astrologinja onkraj luže in čisto se lahko strinjam z njo.

Zelo rada imam rituale in pomagajo mi, da sem prisotna v tukaj in zdaj.

Z vami bom delila en preprost ritual spuščanja in odpuščanja, ki je ob polni luni izredno močan in ob katerem boste kot prerojeni. Dopolnila ga bom pa še z ritualom hvaležnosti, ki ga lahko naredite takoj za tem in vam bo vzel toliko časa, kot boste želeli. Lahko 3 minute, lahko 3 ure.

Ritual odpuščanja:

  • Pojdite v tišino in nekajkrat globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi odprta usta. Če je le možno, naredite to v naravi, če ne odprite okno, da vas objame svež zrak. Tako boste sprostili ves stres in skrbi.
  • Nato pomislite na navado, idejo ali misli, ki vas vznemirjajo, razburjajo in bi jih želeli spustiti. Lahko je ena, lahko jih je več. Napišite jih na list papirja. Pišite kolikor želite. Lahko napišete samo besedo, lahko pa pišete vse, kako se ob tem počutite, kaj doživljate, v glavnem izražajte se.
  • Nadalje pomislite na osebo ali osebe, ki vas vznemirjajo. Lahko so to osebe daleč nazaj iz otroštva ali pravzaprav kdor koli, ki vam je naredil kaj slabega, pa mu še niste oprostili. Namig: če se spomnite na osebo in mislite: »Ah, saj temu sem oprostil,« je tukaj za vas novica: niste mu oprostili. Zato ste se ga spomnili. Zapišite njegovo ime. Zapišite vsa imena, za katera mislite, da bi jim oprostili in za kaj jim oproščate.
  • Tako, ustvarili ste vašo listo odpuščanja in oproščanja. Sedaj vizualizirajte to osebo, se pravi zaprite oči in si jo predstavljajte, da stoji pred vami. Na travniku ste, sami z njo in ta oseba se vam iz srca nasmehne, vi pa ji rečete; »oproščam ti«. In potem si jo predstavljajte, kako v čudoviti roza svetlobi počasi zbledi in izgine. Naredite to za vse osebe iz seznama. Kraje, kjer si jih predstavljate, si seveda lahko izberete sami, naj pa bodo to kraji, ki vam prinašajo pozitivne občutke in kjer se počutite varni.
  • Predzadnji korak je, da na glas ali v mislih izgovorite formulo odpuščanja in spuščanja:

»Pod to čudovito polno luno oproščam vsem, vsemu in sebi, vsem spominom iz preteklosti in sedanjosti. Odpuščam si za napake ali neuspehe ter se imam rada. Vsem in sebi pošiljam univerzalno ljubezen in notranji mir.«

  • Zadnji korak – varno, v ognjevarni posodi, ognjišču, kaminu, kresu ali nad umivalnikom zažgite list odpuščanja. Previdno, da ne zakurite cele hiše. Ta ritual sprosti energije v eter in jih pretopi v ljubezen.

Lista hvaležnosti je podobna, le da na list zapišete vsako stvar, izkušnjo in osebo, ki ste ji hvaležni in zakaj. Naredite to v tišini in ob pisanju imen in dogodkov občutite dejansko hvaležnost z vsako celico v telesu. Ko listo dokončate jo ravno tako zažgite, kajti v tem času se spušča vse, tudi hvaležnost.

Izgovorite: »Vem, da sem varna in ljubljena in življenje živim s tem prepričanjem.«

Polna luna je tudi čas za praznovanje, zato namesto da se ukvarjate z njenim negativnim vplivom, lahko to preprosto presežete tako, da si pripravite zabavo. Zase ali za kogar koli si želite. Če vas vprašajo, kaj praznujete, recite: »polno luno.«

Zahvalite se v mislih celotni poti od nove lune do sedaj in občutite hvaležnost in srečo, za vse, kar vam je iz seznama uspelo uresničiti in občutite hvaležnost tudi za tisto, kar vam ni uspelo, saj ste zagotovo za izkušnjo bogatejši in natanko veste, kaj je treba storiti, da vam bo naslednjič uspelo. Ne skrbite. Če kaj, je naslednja nova luna zagotovljena!

Uživajte v trenutku svetlobe polne lune in se ji nasmehnite ter zahvalite za vse, kar vam razsvetljuje.

Om shanti

Vir:
Yasmin Boland (2016), Moonology, London, Hay house UK.
Sylvia Winnewisser (2017), Lunine mene, Tržič, Učila International.

Slike:
https://www.freepik.com/

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?