Upadajoča luna

Ta faza nastopi tretji dan po polni luni in traja sedem dni. Prinaša možnost odstranjevanja negativnih energij. Je idealna faza za odlaganje bremen, ki vas zadržujejo na vaši poti. Simbolizira zaključevanje cikla in pripravo na začetek novega.

Po polni luni, ko njena osvetljenost upada, je bistvenega pomena, da razmišljate o tem, kar je treba spustiti. V tej fazi razmislite o tem, kaj vas ovira pri uresničevanju vaših ciljev. Bodite zelo pozorni na kakršno koli izgubljanje energije in blokade, ki vas ovirajo pri izražanju in uresničevanju željenih rezultatov. Nežno jih sprejmite in spustite vse, kar vas ovira pri tem, kar želite.

Po polni luni imamo čas, da stopimo korak nazaj, da naredimo pregled tega, kar smo se naučili, da sedaj znamo prilagoditi stvari. Je dober čas, da delimo misli in občutke, da jih lahko sprocesiramo s pomočjo prijateljev, družine ali mentorjev. Zna se celo zgoditi, da jih povabimo, da z nami delijo naš uspeh, če nam je polna luna prinesla blagoslove.

Upadajoča luna je pogosto premalo »izkoriščena« in premalo cenjena faza. Če so nove lune čas, ko zastavimo svoje namere za rast in so polne lune čas, ko se dotaknemo naše moči in sprejmemo, kar je nastalo, so upadajoče lune čas, ko se stvari počistijo, ko stvari spustimo in naredimo prostor novim začetkom. Niso vedno najbolj prijetne, vendar izjemno pomembne. Izkoristite jih.

Preženite iz svojega življenja vse, kar vas bremeni.

Kaj je še smiselno početi v tej fazi?

Znebiti se toksičnih vedenjskih vzorcev in substanc iz telesa  – odličen čas za detox.

Striženje las – če boste v tem času strigli lase, bodo ti rasli počasneje, vendar z debelejšimi in močnejšimi koreninami.

Odličen čas za delo na vrtu in v sadovnjaku – sajenje in obrezovanje sadnega drevja, sejanje zelenjave, odstranjevanje plevela ter boj proti zajedavcem in škodljivcem.

Ko gre za čustvene zadeve, lahko upadajoča luna pomaga prenehati intenzivno ali dolgoročno razmerje, pa tudi poslovno partnerstvo ali toksična prijateljstva. Meditirajte ali izvajajte uroke, da izkoristite energije upadajoče lune.

V tej fazi so odlični izganjalni uroki (izganjanje bremenilnih misli, miselnih vzorcev…), zaščitni uroki, čistilni rituali in duhovno razstrupljanje. Za čiščenje osebnega prostora lahko na primer uporabite žajbelj, palo santo ali kadilne palčke; dovolj bo, če boste prekadili vogale vašega prostora.

Če ste zamudili polnolunski ritual, ko smo ustvarili listo dogodkov, navad in ljudi, ki nas bremenijo, ovirajo, zadržujejo, imate v tej fazi ponovno priložnost to narediti ob super podpori energij upadajoče lune. Torej, naredite svoj seznam odpuščanja in oproščanja (napišite ljudi, dogodke, navade, ki vas ovirajo, jezijo in zraven vsake ali vsakega napišite, zakaj vas bremenijo) in ga varno zažgite (glej ritual odpuščanja v članku Polnolunske izpolnitve; https://ixchel.si/polnolunske-izpolnitve/ ), da ga predate univerzumu.

Delila bom še en super ritual v tem času, in sicer zeliščno kopel za čiščenje avre.

Ta odlična zeliščna kopel bo pomagala vsem, ki se počutite utrujeni, nesamozavestni in brez moči ali se celo spopadate z depresijo, tesnobo ali duhovnimi blokadami.

Kopel za čiščenje avre pomaga očistiti marsikatero pot in nam pomaga, da se znebimo nizkih vibracij, ki nam onemogočajo napredek. Odlična je za obnavljanje duha, privlači pozitivno energijo, prinaša srečo in obilje skozi svežo energijo zelišč.

Za kopel potrebujete:

  • Rožmarin, ki je tradicionalno kuhinjsko čarovniško zelišče, ki odstrani negativne energije iz hrane, vode, telesa in doma. Pomaga aktivirati zdravilne procese, povezane z ljubeznijo do sebe, lepoto, željami in še mnogo več.
  • Vinsko rutico, znano kot eno najmočnejših zelišč za duhovno zdravljenje, ki se že od antičnih časov uporablja kot zaščitno sredstvo pred vsem slabim, vključno s psihičnimi napadi, zavistjo, prekletstvom in še več. Spodbuja občutke optimizma in blaginje.
  • Limonsko travo, ki se tradicionalno uporablja pri zdravljenju težav s prebavo, visokega krvnega tlaka in je odlična v boju proti bakterijam. Skrbi za dobro duševno počutje. Namesto zelišča lahko uporabite eterično olje, vendar izbirajte naravne esence.
  • Belo svečo ali svečko, ki se uporablja pri zdravljenju, celjenju in zaščiti ter meditaciji.

Naredite si zeliščno kopel kateri koli dan v tednu ali počakajte do naslednje nove lune in začnite lunin cikel s sijočo in čistejšo avro.

Vsaka lunina faza nosi posebno magičnost, ki jo velja okusiti v vsej njeni popolnosti.

Naj lunini žarki posijejo na vas in vas prečistijo od zunaj in od znotraj.

Om shanti

HVALA ZA PRIJAVO!

Tukaj je vaš lunin koledar:

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Jih želite omogočiti in s tem bistveno izboljšati vašo uporabniško izkušnjo?